Regels i.v.m tijden terug koelen

Blast - chiller - diepte koeling-snelkoeler

TERUGKOELERS / BLAST - CHILLERS ONMISBAAR IN DE HORECA
Voorkom bederving van uw producten (én zieke gasten) door het voedsel in de juiste tijd terug te koelen. Blast-chillers bieden u hierbij hulp. Plaats na de bereiding het product in de blast-chiller en koel direct terug naar de HACCP verantwoorde temperatuur. De precieze tijd van het terugkoelen van producten is in een blast-chiller afhankelijk van verschillende factoren.

Factoren in volgorde van belangrijkheid:

1. Geleidbaarheid en dikte van het product.

2. Temperatuur in de kern van het product en rond het product

3. Luchtsnelheid en –richting

4. Verpakkingswijze en ondergrond waarop het product ligt

Schema:

Product van+65 naar +10 graden+65 naar –18 graden
Steak0.30 à 0.45 uur1.30 à 2.00 uur
Gepocheerd vis0.50 à 1.00 uur3.00 à 3.30 uur
Gebraden kip0.50 à 1.10 uur3.30 à 4.00 uur
Kalfsgebraad vlees1.00 à 1.15 uur3.30 à 4.00 uur
Stoofvlees1.00 à 1.15 uur3.30 à 4.00 uur
Rijst1.00 à 1.15 uur3.40 à 4.15 uur
Bonen1.00 à 1.15 uur3.40 à 4.15 uur
Bloemkool1.10 à 1.20 uur4.00 à 4.30 uur

Wettelijk voorgeschreven:

Van +60 graden naar +10 graden binnen 2 uur

Van +60 graden naar –18 graden binnen 4,5 uur

Van +10 graden naar –18 graden binnen 3 uur

Aanbieding

© 2015 - 2019 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel