Waarom is hygiëne zo belangrijk ?

Hygiëne is om verschillende redenen zeer belangrijk. Hygiëne is in eerste instantie belangrijk voor onze gezondheid. Daar waar het niet hygiënisch is, zal ook meer gevaar aanwezig zijn op ziektes.

Hygiëne is een heel breed begrip. Je hebt bedrijfshygiëne met zeer veel verschillende facetten en je hebt ook persoonlijke hygiëne met zeer veel verschillende facetten. Hygiëne heeft men altijd zelf in de hand. Of het nu om persoonlijke of bedrijfshygiëne gaat men is altijd zelf verantwoordelijk voor de hygiënische situatie waarin men verkeerd of waarin men werkt.

Waarom is hygiëne zo belangrijk ?

  • ter voorkoming van verspreiding van parasieten
  • ter voorkoming van verspreiding van bacteriën en virussen
  • ter voorkoming van vieze geurtjes op bijvoorbeeld toiletten en douche ruimtes
  • om de voedselveiligheid te waarborgen als u iets eet
  • om overlast van ongedierte te voorkomen

Verspreiding van parasieten, virussen en bacteriën voorkom je door een goede persoonlijke hygiëne. Handen wassen is daarin een zeer belangrijk aandachtspunt. Handen wassen na het werk, na een toilet bezoek, na het buiten spelen en ga zo maar door. Maar ook bij het hoesten je hand voor je mond houden valt onder persoonlijke hygiëne. Bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt is persoonlijke hygiëne extra belangrijk. Vaak worden er latex of nitril handschoenen en hoofddeksels gedragen om de hygiëne extra te waarborgen.

In natte ruimtes en toiletten is hygiëne ook zeer belangrijk. Je voorkomt dat het muf gaat ruiken en dat er schimmelvorming ontstaat. Toiletten die niet hygiënisch zijn laten een penetrante urinegeur achter. Voor klanten en medewerkers is het niet prettig om in een omgeving die stinkt naar het toilet te gaan.

Voedsel veiligheid en hygiëne zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Oppervlaktes van werktafels, aanrechten, machines, koelkasten, vriezers, vuilnisbakken en ga zo maar door dienen goed gereinigd te worden om voor jezelf, klanten en bezoekers de voedselveiligheid te bewaken.

Wist u dat er jaarlijks alleen in Nederland al zo`n 500.000 tot 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voorkomen. Een onvoorstelbaar hoog aantal dat aangeeft dat hygiëne een must en een noodzakelijke, serieuze aangelegenheid is.

Overlast van ongedierte is meestal ook te wijten aan onvoldoende hygiëne. Open containers, vuilnisbakken zonder deksel, frisdrankdopjes op de grond, etensresten, vuile vaat laten staan, onafgesloten etenswaar, drankresten, lekkages van water en zo zijn er nog tal van oorzaken meer op te noemen waardoor men overlast van ongedierte kan krijgen.

De Hygiëne Expert heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en heeft door de jaren heen veel bedrijven bezocht. Restaurants, hotels, bakkerijen, slagerijen, supermarkten, sportkantines en cafetaria`s. De Hygiëne Expert weet als geen ander waar de pijnpunten zitten en hij weet ze ook op te lossen.

Hygiëne is niet iets wat je alleen kunt. Samenwerking is het toverwoord. Samenwerking in een huishouden of op een bedrijf, het maak niet uit waar. Door een gestructureerde aanpak en door te werken met een hygiëneplan en controlelijsten kan overal hygiënisch gewerkt worden.

Hartman Cleaning Products kan u helpen om uw hygiene probleem te verbeteren

www.hartmancleaningproducts.nl

Of kom eens langs in onze showroom

Eglantierbaan 47 - 2908LV - Capelle ad IJssel

Graag even van te voren bellen zodat wij alle tijd hebben om u te word te staan

Tel : 010-2299681 of mail naar hartmanenzn@gmail.com

© 2015 - 2022 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel