Latex handschoenen

Latex handschoenen kopen welke handschoen kies ik?

Wegwerphandsschoenen zijn handsschoenen die bedoelt zijn voor eenmalig gebruik.

De handschoenen worden voor verschillende werkzaamheden gebruikt, maar het heeft meestal te maken met hygiëne.

Er zijn drie soorten handschoenen: Vinyl, Latex en Nitril.

Voor veel mensen is het onbekend wat de verschillen zijn en voor welke handschoen u moet kiezen.

Welke drie handschoenen zijn er?

- Latex: handschoenen die gemaakt worden van Latex worden veel besteld en dat komt, omdat dit materiaal erg bekend is. Latex komt van een Braziliaanse rubberboom en het meeste rubber komt vanuit Azië. Het voordeel van Latex is dat het een stevig en zeer elastisch materiaal is en een goede pasvorm heeft. Een nadeel is dat sommige mensen een Latex allergie hebben en deze handschoenen dus niet kunnen gebruiken.
- Vinyl: handschoenen die gemaakt worden van Vinyl worden ook veelal besteld en zijn geschikt voor mensen die een Latex-allergie hebben. Vinyl handschoenen hebben ook een goede pasvorm, maar Vinyl is een zachter materiaal dan Latex en daardoor minder stevig dan Latex of Nitril.
- Nitril: handschoenen van Nitril lijken het meest op Latex handschoenen, maar zijn dan geschikt voor mensen die een latex-allergie hebben. Nitril handschoenen hebben de langste levensduur, omdat ze erg stevig zijn en dus niet snel gaan scheuren. De prijs is over het algemeen wel wat duurder, maar dit heeft dus te maken met de kwaliteit.

Gepoederde of ongepoederde handschoen

Bij Latex en Vinyl handschoenen heb je de keuze tussen gepoederde en ongepoederde handschoenen. Een gepoederde handsschoen is voorzien van maiszetmeel en dit zorgt ervoor dat u de handschoen makkelijker aantrekt. Daarnaast wordt vocht of zweet beter opgenomen in een gepoederde handschoen. Als u de handschoen lang draagt dan wordt een gepoederde handschoen als comfortabeler ervaren. In sommige werkomgevingen zijn gepoederde handschoenen niet toegestaan. Als u werkt in de voedselindustrie, dan mag er geen poeder in het eten komen.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom

www.hartmancleaningproducts.nl

Eglantierbaan 47 - 2908LV - Capelle ad IJssel

Graag even van te voren bellen zodat wij alle tijd hebben om u te word te staan

Tel : 010-2299681 of mail naar hartmanenzn@gmail.com

© 2015 - 2022 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel