HACCP controle

Zoekt u naar hulp bij uw HACCP controle? 

Hartman Cleaning products kan u hier meer over vertellen.

HACCP staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Point’ (in het Nederlands: analyse van de gevaren en de kritische beheerspunten in het productieproces).

Een HACCP controle is van toepassing op elk bedrijf dat zich bezighoudt met de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen.

Bedrijven dienen hierdoor alle aspecten tijdens een voortbrengingsproces in kaart te brengen.

Daarnaast zorgt u direct dat alle gevaren tijdens het productieproces worden geanalyseerd.

Het doel hiervan is het risico op besmetting van voedingsmiddelen te minimaliseren.

Belangrijke principes bij een HACCP controle:

Tijdens een HACCP controle moet er rekening gehouden worden met een aantal richtlijnen. Een HACCP controle is geen tastbare handleiding maar een systeem met een aantal princpes. Onderwerpen zoals: het aangeven welke fase van een productieproces eventueel risicovol kan zijn en welke maatregelen er genomen worden, komen aan bod. Hieronder nog enkele onderwerpen:

  • Inventariseer potentiële gevaren
  • Denk na hoe je deze gevaren beheerst
  • Geef de kritische grenzen aan.
  • Stel vast hoe je deze beheerst.
  • Controleer. -Registreer.
  • Voedselveiligheid

Klanten bekenken ook :

Reinigings en desinfectie middelen  

Aanbieding

© 2015 - 2021 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel