Sauna / Welness

Omdat het in de sauna vochtig en warm is ligt het gevaar van schimmels altijd op de loer. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen dat je een schimmel, zoals bijvoorbeeld voetschimmel, oploopt.

Wat te doen?

Omdat het in de sauna vochtig en warm is ligt het gevaar van schimmels altijd op de loer. Hygiëne is dan ook zeer belangrijk voor een sauna. Het regelmatig reinigen en ontsmetten van vloeren is een must. Maar geen absolute garantie dat je geen schimmel (aan je voeten of op andere plekken) kunt oplopen. Daarom moet je er zelf ook wat aan doen!

Ieder mens draagt namelijk bepaalde schimmels bij zich. Wanneer de zuurgraad van de huid verstoord wordt grijpen die schimmels hun kans. Bij de één komen ze echter makkelijker tot ontwikkeling dan bij de ander. Maar manifesteren ze zich eenmaal, dan zijn ze lastig weer weg te krijgen.

Daarom is persoonlijke hygiëne ook van het grootste belang. Zorg er daarom altijd voor dat je huid helemaal droog is voordat je je weer aankleedt. Let daarbij vooral op de huid tussen je tenen, liesstreek, onder oksels en voor de dames: ook onder de borsten goed afdrogen! Ook het dragen van badslippers is aan te bevelen.

 

 

Aanbieding

© 2015 - 2020 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel