DESINFECTIE MIDDELEN

Het doel van desinfecteren (ontsmetten) is het verwijderen van onzichtbaar vuil, zoals levende microorganismen. Door het desinfecteren vernietigen we de meeste micro-organismen, die bij het reinigen nog niet gedood waren. Na het desinfecteren is het materieel niet bacterievrij, dat is alleen het geval bij sterilisatie. Materieel wordt, voordat het wordt gedesinfecteerd, altijd eerst gereinigd.

De volgorde van werken bij deze ontsmettingsmethode is:

1. Verwijder het grove vuil.

2. Aangekoekt vuil of etensresten eerst laten weken en wegspoelen met lauw water van 40-45°C. Bij deze temperatuur smelten de vetten en wordt voorkomen dat de eiwitten stollen waardoor het materieel moeilijk is te reinigen.

3. Reinigen met een reinigingsmiddel.

4. Naspoelen met ruim en zo heet mogelijk water (minimaal 80°C).

5. Ontsmet met een ontsmettingsmiddel in de voorgeschreven hoeveelheid en tijd.

6. Spoel na met ruim en zo heet mogelijk water (minimaal 80°C).

7.  Laat aan de lucht drogen op roestvrijstalen afdruiprek.

Aanbieding

© 2015 - 2019 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel