Sanitairreiniger / Luchtverfrisser

Hartman Cleaning Products Sanitair reiniger

Soorten vuil

Naast normale vervuiling (stof, haren), vet- en eiwitresten, worden toiletten, wastafels en doucheruimtes vies door kalkaanslag.

Verder kunnen roestvlekken of schimmels (“het weer”) ervoor zorgen dat sanitaire ruimtes er niet fris uitzien.

Ten slotte kan er een onaangename geur heersen in sanitaire ruimtes. 

Om te zorgen dat sanitaire ruimtes hygiënisch schoon worden en blijven, gebruiken schoonmakers dagelijkse en periodieke sanitairreinigers. Voor het dagelijks reinigen van toiletpotten en urinoirs wordt gebruikgemaakt van wc-reinigers. Soms worden ook toiletblokjes en luchtverfrissers gebruikt. 

Sanitair is te onderscheiden in "schoon" (wastafel, tegels) en "vuil" sanitair (binnenkant toiletpot, lage tegels naast toilet). Gebruik voor schoon en vuil sanitair aparte emmers (bijvoorbeeld met aparte kleuren). 

Soorten materiaal
In professionele sanitaire ruimtes worden meestal harde, waterbestendig materialen toegepast. Kalkhoudend materiaal (bijvoorbeeld granito vloeren) is niet bestand tegen zure producten.

In grotere sanitaire ruimtes wordt soms ook de schuimmethode toegepast: het inschuimen van ruimtes vaak met behulp van een schuimpot. Dit laat men even inwerken, eventueel inschrobben en wordt daarna gespoeld met schoon water. Eventueel wordt het oppervlak daarna nog droog gemaakt.

Dagelijkse sanitairreinigers
Dagelijkse sanitairreinigers worden gebruikt voor de dagelijkse reiniging van het gehele sanitair, wasbakken, toiletpotten, urinoirs, deuren, (tegel)wanden en vloeren. Met de middelen worden huidvetten, kalkaanslag en kalkzepen verwijderd. U kunt ze als volgt gebruiken:

• in een sproeiflacon
• als sopmiddel in een emmer

Alkalische sanitairreinigers verwijderen kalkaanslag doordat ze kalkbindende ingrediënten bevatten. Bij de (licht) zure sanitairreinigers lost kalk op. Let op: de zure producten dienen niet te worden gebruikt op kalkhoudende steensoorten zoals cementvoegwerk, marmer, email of granito vloeren.

Periodieke sanitairreinigers
Periodieke sanitairreinigers worden ook wel ontkalkers genoemd. Ze worden gebruikt voor het verwijderen van kalkaanslag, urinesteen en roestaanslag. U kunt ze onverdund gebruiken op zuurbestendige materialen zoals vloer- en wandtegels, badkuipen, toiletten en roestvrijstalen aanrechten. Het zijn sterk zure producten (veel zuurder dan de dagelijkse sanitairreinigers).

WC-reinigers
WC-reinigers worden gebruikt om toiletpotten en urinoirs dagelijks te ontkalken en vlekken weg te bleken.

Luchtverfrissers
Zelfs een ruimte die goed onderhouden wordt, kan baat hebben bij een product dat een aangename geur verspreidt. Luchtverfrissers zijn er in allerlei vormen, van een pompje dat een gebruiker moet indrukken, tot een product dat automatisch inschakelt als de deur wordt geopend.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom

www.hartmancleaningproducts.nl

Eglantierbaan 47 - 2908LV - Capelle ad IJssel

Graag even van te voren bellen zodat wij alle tijd hebben om u te word te staan

Tel : 010-2299681 of mail naar hartmanenzn@gmail.com 

© 2015 - 2021 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel