HACCP Schoonmaakplan Keuken Restaurant

Binnen uw totale HACCP plan neemt het Schoonmaakplan voor uw keuken een belangrijke positie in. Één van de voordelen van een goed uitgewerkt plan is dat een degelijk opgezet schoonmaakplan houvast, duidelijkheid en borging van de reinigingswerkzaamheden biedt.

Voordelen van een HACCP schoonmaakplan

Wanneer een HACCP Schoonmaakplan ontbreekt is het sneller mogelijk dat schoonmaakwerkzaamheden "erbij in schieten". Door een correct plan op te stellen behoort dit tot het verleden. Wanneer u op een juiste manier snijtafels, pannen & werktafels reinigt verhoogt u het voedselveiligheidsniveau terwijl het grondig reinigen van vette vloeren uw keukenpersoneel een veilige werkomgeving en verkleint u de kans op uitglij gevaar. Buiten het feit dat een schoonmaakplan een wettelijke verplichting is, kunt u met een schone, ordelijke en goed georaganiseerde keuken uw klanten een vertrouwde omgeving bieden waarin zij graag terug zullen keren.

Uit welke onderdelen bestaat een HACCP schoonmaakplan?

In het schoonmaakplan geeft u aan welk onderdeel, wanneer en op welke wijze gereinigd en gedesinfecteerd moet worden. Vaak is een schoonmaakplan ingedeeld in diverse onderdelen bijvoorbeeld:

  1. Persoonlijke Hygiëne (mensen zijn vaak de grootste kruisbesmetter)
  2. Registratie Formulier
  3. Schoonmaak & Ongediertebestrijding.

 

Aanbieding

© 2015 - 2019 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel