KLEURCODE HACCP GEREEDSCHAPPEN

KLEURCODE HACCP GEREEDSCHAPPEN

Welkom in de rubriek met HACCP borstels.

In deze rubriek vindt een groot assortiment met borstels en HACCP gereedschappen speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de voedingsindustrie.

Door de opbouw en de materiaalkeuze dragen deze borstels bij tot een degelijk hygiëne werking en tot de algemene voedselveiligheid zoals door de BRC Global Standard for Food Safety voorgeschreven wordt.

In de voedingsindustrie zijn kleurcodes reeds langer een begrip. Volgens de HACCP normering is het een vereiste dat verschillende toepassingen onderscheiden worden door een verschil in kleur.

Door een duidelijk verschil te maken in de kleur van reinigingsgereedschap wordt vermeden dat poetsmateriaal dat, vb/ gebruikt wordt in sanitair installaties,niet ingezet wordt in ruimtes waar voeding verwerkt wordt.

Hierdoor kan men op een, vrij effectieve manier, contaminatie van ruimtes, oppervlaktes en kruisbesmetting vermijden.

Niet enkel in de voedingsverwerkende nijverheid maar ook in andere industrietakken kunnen gescheiden kleurcodes een belangrijke meerwaarde betekenen.

Zo worden producenten van indirect voedingsgerelateerde artikelen reeds gestuurd in de richting van gescheiden reinigingsmaterialen door kleurcodes.

Daarnaast kunnen kleuren combinaties tussen borstels of vloerwissers en stelen het aantal codes sterk verhogen.

Dit kan, om budgettechnische redenen, perfect toegepast worden om een duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende afdelingen.

Daarboven zijn H.A.C.C.P. materialen van die aard geconstrueerd dat deze geen slijtageresten achterlaten op de te reinigen oppervlakken.  Dit houdt in dat de bundels vezels

in een borstel eerste samen gebonden worden door een inox beugeltje vooraleer deze in de montuur worden ingegoten. Zo zijn de vezels van voedingsgekeurde borstels uit

een materiaal vervaardigd waarvan geen stukjes mogen afbreken. Afbreken of lossen van vezels = kans op binnendringen van voedsel = uitgesloten.

Zodoende kan men stellen dat een voedingserkende borstel een levensduur heeft die vele malen langer is dan een standaard industriële borstel. Dit terwijl deze maar een kleine

meerkost vertegenwoordigd bij aanschaf.

Kleine meerprijs : veelvoud aan levensduur = een belangrijk betere prijs/kwaliteitsverhouding.

We kunnen allemaal rekenen, dus?!

© 2015 - 2021 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel