Vloerreiniger

Het schoonmaken van vloeren is een vak apart. De materiaalsoort, gewenste uitstraling en het gebruik van de ruimte bepalen welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Er is keus tussen natte en droge reinigingsmethodes. Reiniging van harde vloeren (zoals plavuizen, linoleum of parket) vraagt om een andere aanpak dan tapijtreiniging. Voor machinaal gebruik wordt aangeraden om laagschuimende producten te gebruiken.


Harde vloeren: soorten vuil
Bij droge reiniging van harde vloeren kunt u denken aan vegen, stofwissen (eventueel met een microvezeldoekje) of stofzuigen. Dit is voldoende voor het verwijderen van stof en losliggend vuil. Als sprake is van vervuiling dat aan een oppervlak gehecht is, kunt u gebruikmaken van natte methoden. Voor reiniging en onderhoud van harde vloeren zijn diverse producten ontwikkeld: 

• vloerreinigingsmiddelen
• verzegelingsmiddelen
• gecombineerde producten
• vloerstrippers

Harde vloeren: soorten materiaal
Als u niet weet van welk materiaal een vloer is gemaakt, kunt u geen goede keuze maken voor een schoonmaak- en onderhoudssysteem. Zo kunnen linoleumvloeren bijvoorbeeld beschadigd worden als ze gemopt worden met een alkalisch schoonmaakmiddel, en kan een marmeren vloer niet worden gereinigd met een zuur schoonmaakmiddel. 

Ook de keuze van de juiste machine(snelheid) bij het soort vloer is van belang. In het algemeen wordt een lagere machinesnelheid gebruikt voor natte taken (zoals een vloer strippen of schrobben), en voor het licht opwrijven van een vloer. Een hogere machinesnelheid is geschikt voor droog uitwrijven of sproeionderhoud. Voor advies over het juiste onderhoudsmiddel, machinesnelheid en soort pad kunt u contact opnemen met uw leverancier.

Sorteer op
© 2015 - 2022 Hygiëne- & schoonmaak middelen/producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel